Top 11 UI- en UX-trends om winst te maken in 2019

Door: Lennart de Ridder • 1 jaar geleden

Webdesign is een kunst om een idee of een verhaal om te zetten in een visueel aantrekkelijk ontwerp. Wanneer een nieuwe web- of mobiele applicatie moet worden gebouwd, moet er een team aanwezig zijn om het project te bespreken, waarbij de chief technology officer, UX- en UI-ontwerpers en natuurlijk het ontwikkelteam betrokken zijn. Ontwerpers moeten het prototype en de lay-out van de website voorbereiden volgens de keuze van de klant voordat de ontwikkelaars kunnen beginnen met de ontwikkeling ervan.

Top 11 UI and UX Trends to Leverage Profits in 2019

Als u op zoek bent naar een nieuwe website voor uw bedrijf of als u een bestaande website nieuw leven wilt inblazen, is het noodzakelijk om een idee te hebben van de designtrends in 2019.

Laten we beginnen met het definiëren van UI- en UX-termen.

Enerzijds staat UI-ontwerp voor “gebruikersinterface”. De gebruikersinterface is de grafische lay-out van een applicatie. Het bestaat uit de knoppen waarop gebruikers klikken, de tekst die ze lezen, de afbeeldingen, schuifregelaars, formulieren en alle andere items waarmee de gebruiker interactie heeft, inclusief schermlay-out, overgangen, interface-animaties en elke micro-interactie of visueel element, of animatie moet allemaal worden ontworpen.

UI-ontwerpers creëren de look en feel van de gebruikersinterface van een applicatie en beslissen hoe de applicatie eruit komt te zien.

Aan de andere kant staat “UX” voor “gebruikerservaring”. De ervaring van een gebruiker met de app moet worden bepaald door hoe bezoekers ermee omgaan. Geeft interactie met de app mensen een idee van hoe gemakkelijk of moeilijk het is om te communiceren met de elementen van de gebruikersinterface die de UI-ontwerpers hebben gemaakt.

Constante communicatie en samenwerking tussen UI, UX-ontwerpers en ontwikkelaars helpen ervoor te zorgen dat de uiteindelijke gebruikersinterface er goed uitziet en efficiënt werkt.

De top 11 UI- en UX-trends in 2019

1. Catchy Hero-afbeeldingen

Nu u een algemeen idee heeft over de rol van een ander team van ons bedrijf, laten we beginnen met deze eerste trend. Catchy Hero-afbeeldingen zijn erg populair geworden in webdesign, ze domineren de webdesignruimte boven de vouw, die afbeeldingen op volledige breedte of een video kunnen zijn, en voegen de belangrijkste informatie van het bedrijf toe op de meest populaire kijkplek. Op deze manier houdt het bezoekers betrokken.

Laten we een voorbeeld nemen: we hebben Zeamo, een website-fitnessplatform, opnieuw ontworpen dat de beste gezondheidsclubmerken over de hele wereld met elkaar verbindt. UI-ontwerpers hebben een koptekst en een webformulier met een (CTA) onderkant toegevoegd om gedetailleerde informatie te verzamelen over bezoekers die geïnteresseerd zijn in het sportschoolnetwerk.

In de geschiedenis zijn illustraties geïntegreerd in diverse gedrukte dingen zoals boeken, tijdschriften, posters en flyers. Onlangs, nu in het jaar 2019, hebben nieuwe technologieën de grenzen verlegd en de tijd geopend voor digitale illustraties zoals websites en mobiele applicaties, als een nieuwe manier om de bruikbaarheid en visuele aantrekkingskracht van de interfaces te verbeteren.

Dit is met name een website die we hebben ontwikkeld voor My Goals Co. We hebben de techniek van digitale illustratie in verschillende delen van de website gebruikt.

3. Natuurlijk, vloeiend en organisch vormenontwerp

Naarmate de mode verandert, veranderen ook ontwerptrends en websites zijn niet van de haak. Na enkele jaren van plat design, zijn ontwerpers nu geneigd deze nieuwe trend te gebruiken. In dit tijdperk beginnen bezoekers zich meer aangetrokken te voelen tot asymmetrische en organische vormen. Asymmetrische structuren zoals vierkante, driehoekige, rechte lijnen of consistente en regelmatige curven worden tot nu toe veel gebruikt.

Dit type illustratie creëert een illusie van beweging die helpt om de site tot leven te brengen.

4. Realisme + plat ontwerp

Digitale ervaringen zijn tegenwoordig een groot deel van de meeste levens en het digitaal aanbieden van deze menselijke ervaring is een zeer belangrijk onderdeel van het succes van een winkelwebsite.

Dit is een voorbeeld van ons werkportfolio. Wij hebben deze unieke Book a trainer Website ontworpen die een online platform is waar trainers en organisaties met elkaar in contact kunnen komen. We werkten aan de designtrend van vloeiende en organische vormen.

5. Gebroken raster- en asymmetrische lay-outs

De nieuwe trend om asymmetrische rasters te gebruiken en een “gebroken” ervaring voor de kijker te creëren, is nu op zijn hoogtepunt. In feite werden de rasters gebruikt om op een uitgelijnde en consistente manier inhoud aan een website toe te voegen. Over het algemeen zien lay-outs die met rasters zijn gemaakt, symmetrisch en gestructureerd uit.

Asymmetrisch ontwerp is echter een van de meer gecompliceerde technieken om uit te voeren, maar als het goed wordt gedaan, resulteert dit in mooie en opvallende ontwerpen. Bij asymmetrie moet je bepalen welk deel van je afbeelding het visuele gewicht zal dragen. Het kan een afbeelding, typografie of zelfs witruimte zijn.

6. Verhalen vertellen in UX die een concurrentievoordeel opleveren

Nu we het over design hebben gehad, gaan we ons concentreren op de inhoud van de website, wat zijn de voordelen van storytelling in UX voor uw bedrijf en hoe kunt u het meteen gaan gebruiken?

Merken proberen innovatieve manieren om hun producten of service te differentiëren en storytelling is een van de dynamische UX-trends die ontwerpers zullen gebruiken om een ​​ervaring te creëren die bedrijven een concurrentievoordeel geeft.

En door uw verhaal aan uw klanten en belanghebbenden te vertellen, kunnen ze beter begrijpen waarom uw product of dienst het waard is om te kopen of erin te investeren.

Ten slotte werken copywriters en ontwerpers samen om UX-kopie-inhoud voor uw website te bieden en deze moeten zijn ontworpen om gebruikers te helpen uw product of dienst beter te betrekken en ermee te verbinden.

7. Gepersonaliseerd gebruikerservaring ontwerp

Nadat we hebben gekeken naar innovatieve manieren waarop bedrijven hun service moeten differentiëren met een unieke ontwerpillustratie en unieke verhalen in UX, zijn er andere voordelen, zoals het hebben van een unieke gepersonaliseerde website of mobiele applicatie.

Klanten willen tegenwoordig niet zomaar een web- of mobiele app die werkt, ze willen een website of app die gepersonaliseerd is om tijd te besparen en die hun interesses of voorkeuren herkent.

Gebruikers die zich hebben aangemeld bij uw web- of mobiele applicatie, hebben mogelijk hun unieke persoonlijke dashboard, dat bepaalde informatie levert, toegang tot bepaalde tools beperkt of verleent, of bestellingen of transacties vereenvoudigt door informatie over hun account te onthouden.

In het eerste voorbeeld van een directorysite kan een gebruiker promoties en speciale aanbiedingen zien voor locaties die ze eerder hebben bezocht of waar ze onlangs naar hebben gezocht. Meestal bevat de database van de website of app substantiële gegevens over elke medewerker.

In het tweede voorbeeld van een fitness-app kunnen gebruikers hun totale aantal stappen van een hele dag en verbrande calorieën bekijken tijdens het wandelen, rennen en fietsen gedurende de dag. Op deze manier toont de applicatie alleen zijn unieke gepersonaliseerde resultaatprestaties.

8. Datavisualisatie

Veel bedrijven creëren tegenwoordig een aangepaste website-ervaring met behulp van vele soorten datavisualisatiemethoden. Datavisualisatie is in feite de presentatie van gegevens door middel van afbeeldingen en grafieken, zodat gebruikers toegang kunnen krijgen tot gegevens in grafieken en grafieken voor meer details om een ​​beter begrip van gegevens te krijgen. Vraag uw ontwikkelaar om u te helpen bepalen welk type grafiek voor u nuttig is om weer te geven. Datavisualisatie helpt.

9. Universele ervaringen

Wat is universele ontwerpervaring? Universeel ontwerp maakt producten en diensten toegankelijker, legt de weg voor een betere bruikbaarheid, betere ervaringen en een mensvriendelijke weg naar de toekomst. Laten we het voorbeeld nemen van Starbucks, het beroemde Amerikaanse koffiebedrijf dat graag uitstekende klantenservice wil bieden door de universele ontwerpervaring van mobiele applicaties te omarmen.

Niet alleen was Starbucks de eerste winkel die in 2011 mobile payment aanbood, maar zij heeft ook het initiatief genomen om de ‘geo-push’ vroegtijdige locatiegebaseerde app-melding te gebruiken om gebruikers te waarschuwen dat er een Starbucks-koffie in de buurt is en om hen te informeren over speciale aanbiedingen.

10. Kunstmatige intelligentie in UX

Vraagt ​​u zich af hoe kunstmatige intelligentie u kan helpen bij het ontwerpen van een betere gebruikerservaring?

Kunstmatige intelligentie verwijst naar de simulatie van menselijke intelligentie in machines die zijn geprogrammeerd om te denken als mensen en hun acties na te bootsen. De technologie is toepasbaar in verschillende sectoren en industrieën

Van websites tot auto’s en mobiele applicaties voor thuis, dit is hoe AI kan helpen en UX maximaal kan benutten.

Om de betrokkenheid van gebruikers bij een website of e-commercewebsite te verbeteren, gebruiken UX-teams tools en statistieken zoals bruikbaarheidstests, A / B-tests, heatmaps en gebruiksgegevens om gebruikersgedrag op verschillende platforms te volgen en om klanten tips te geven over hoe hun koopervaring verbeteren en uiteindelijk tot meer verkopen leiden.

11. Chatbots voor een betere klantervaring

Chatbots zijn in 2018 en 2019 al enorm populair geworden en worden een essentieel onderdeel van veel websites door de evolutie en vooruitgang in kunstmatige intelligentie en machine learning. Een Chatbot is een computerprogramma dat is ontworpen om een ​​gesprek met menselijke gebruikers via internet te stimuleren

Chatbots kunnen tot 30% besparen op de kosten van klantenondersteuning en kunnen bedrijven helpen de reactietijden te versnellen en tot 80% van de routinevragen te beantwoorden

Door: Lennart de Ridder • 1 jaar geleden

10 ontwerptips voor de mooiste mobiele apps

Door: Lennart de Ridder • 2 jaar geleden

10 innovatieve webdesign trends voor 2019

Door: Lennart de Ridder • 3 jaar geleden

9 hypermoderne webdesigntrends voor 2018